Trude Mæhlum felte noen tårer da hun fikk gjev speiderpris

Trude Mæhlum fikk mandag kveld en svært fortjent takk og heder for sin utrettelige innsats for speideren. - Jeg ble helt målløs, sier speiderlederen.
Ringsaker Blad, av Gaute Freng. Publisert: 29. april 2019, kl. 22:20


Les saken her https://www.ringsaker-blad.no/speider/brottum/frivillighet/trude-mahlum-felte-noen-tarer-da-hun-ble-tildelt-norges-speiderforbunds-hederstegn/s/5-79-212093  

Brøttum speidergruppe markerte mandag årets St. Georgsdag og avslutning av årets speideraksjon.

Det ikke Brøttums svært populære speiderleder visste var at hun skulle feires ekstra.

For på speiderhuset Høgvang på Brøttum dukket speiderforbundets leder Håvard Djupvik opp og han delte ut Norges Speiderforbunds Hederstegn til Trude Mæhlum. Foran en gjeng med svært fornøyd speidere kunne Mæhlum dermed glede seg over en fortjent hederspris.

Mæhlum begynte som speider sjøl i 1972. Siden har hun stort sett vært aktiv på alle nivåer og i mange år leder for Brøttum-speiderne.

Æreskniven har hun fått før i 2009. Nå fikk hun Norges Speiderforbunds Hederstegn. Det er neste utmerkelse i pyramiden over Æreskniven. Det finnes også en utmerkelse som kalles Sølvulven i speideren. Den tildeles bare i helt særskilte tilfeller.

Etter en fin innmarsj og opp med flagg leste speiderne alle speiderlovene. Deretter troppet altså Djupvik opp på Høgvang.

- Jeg ble helt målløs. Jeg er veldig takknemlig og veldig ydmyk over å få tildelt dette.

Å være speiderleder betyr mye for henne:

- Om jeg klarer å få ett barn til å være ute, er det den største inspirasjonen for meg. Det som gir meg mest er at barn og unge lykkes med å oppleve og lære ting sammen på tvers av kjønn og alder. Jeg har også fått venner for livet gjennom speideren.

Arnfinn Roel som også er leder på Brøttum, og har vært det i mange år med Trude, gleder seg stort på hennes vegne. Roel har også selv mottatt Æreskniven.

– Vi får til en skikkelig fin kveld. Djupvik har selv bare vært ute og besøk to speidergrupper i Norge i en slik sammenheng. Samtidig med at vi tok opp 14 nye speidere. Vi er nå totalt 45 speidere på Brøttum og har fire patruljer. Så delte Djupvik ut denne utmerkelsen til Trude. Hun fikk med seg fine ord og diplom og det ble felt noen tårer da. Det ble på alle måter en svært bra kveld for oss, og Trude satte naturligvis stor pris på dette, forteller Roel.