Lederløft og på egne bein

I helgen samles over 800 speidere i Stavanger til Lederløft og på egne bein.
Følg med på vår Facebook side for å få de siste oppdateringene.  


Fra speiding.no

Patruljeførere og patruljeassistenter i alderen 12 til 15 år skal ut på egne bein denne helgen. Arrangementet starter fredag formiddag med veiledning og kursing for deltakerne. Etterpå legger patruljene ut på en 24-timers tur i ukjent terreng, uten voksne og med overnatting uten telt. Lørdagen kommer speiderne tilbake til utgangspunktet.

Tester haikeruter til landsleiren

I løpet av helgen får patruljene teste de fine haikerutene til landsleiren Stavanger 2013. Bakgrunnen for haiken er å skape ekstra oppmerksomhet til temaet «unge ledere tar ansvar på tur». Ved å være med på haiken «På egne bein» får speiderne en helg med ledertrening i praksis som er tilpasset aldersgruppen, og alle som deltar får også gjennomført Peffkurs 2. På søndag oppsummeres erfaringene fra haiken, og patruljene skal evaluere haikeopplevelsene sammen med erfarne ledere.

Når deltakerne kommer hjem igjen, skal speiderne dele erfaringene sine med de andre speiderne og med lederne i troppen, og gjennomføre en haik med egne patruljer i løpet av september 2012 og april 2013. 

Gudbrandsdal Krets stiller med 7 deltakere på Lederløft og 13 deltakere i på egne bein.
Vi håper de har en flott helg i Stavanger og kommer inspirerte tilbake.