Åpen dag hos Fåberg speidergruppe 23.september 2015

Åpen dag hos Fåberg speidergruppe 23.september 2015

Fåberg speidergruppe inviterte kjente og ukjente til å være med å se hva speideren gjør.


Vi var veldig spente på denne dagen på forhånd. Små og store speidere fra grunnskole og ungdomsskole og hadde annonsert blant sine venner. Og enda mer spennende ble det da det fortsatte å regne jo nærmere dagen vi kom. Men vi var heldige, onsdagen kom og jammen ble det oppholdsvær.

Vi hadde planlagt å fyre bål, lage mat, spikke, surre og leke - og mat på bål blir så mye artigere i oppholdsvær. Det kom mange unger i forskjellig aldre. De ble delt i patruljer hvor vi blandet små, store, erfarne og nye. Patruljene ambulerte til de forskjellige aktiviteter slik at alle fikk prøve det vi hadde planlagt. 

Speiderne lærte bort knivregler og alle spikket seg grillpinner. En annen post hadde surring av A-bukk og testing av den endte i mye latter. Fyre bål og bruke bare en fyrstikk var småspeiderne veldig flinke til. Et par av de største speiderne fikk i oppgave å veilede i mat på bål. De laget vikingskip med fisk, forskjellig grønnsaker og krydder til hovedrett. Så var det banan med sjokolade og eple med sukker og kanel til dessert. Av 25-30 var det flere som ikke likte fisk men alle syntes at dette var kjempegodt. Ungene koste seg og skravla slik at vi rakk ikke noen lek. Og det rare var at når alle var på tur hjem begynte det å regne igjen. Snakk om flaks.

Dette var onsdagen før høstferien og vi lurte veldig på om vi kom til å få noen flere medlemmer når ferien var over. Stor var gleden da vi fikk 3 nye i småspeideralder og 4 nye til troppen.

Det passet så bra med at vi i høstferien også ble ferdig med å rehabilitere hovedrommet i speiderhuset. To patruljerom var ryddet og hadde fått veggfaste benker langs ene veggen og løs benk på andre siden av bordet så nå fikk alle 8 patruljemedlemmene plass.

 

 

Speiderhilsen

Fåberg speidergruppe

Liv Toril Elstad