Speiderne i Gudbrandsdalen er også stære flinke til å lage mat!

Speiderne i Gudbrandsdalen er også stære flinke til å lage mat!

Lørdag 6.mai konkurrerte 11 patruljer og over 50 speidere om å bli «KretsChef» og kretsens beste kokkespeidere. KretsChef er en uhøytidlelig konkurranse hvor fokuset er å ha det gøy og lage god mat sammen i patruljene, og det klarte alle med glans.


Speidere fra hele kretsen kom for å være med denne dagen og de kom fra Lesja, Lillehammer, Fåberg, Fjerdum, Vestre Gausdal og Follebu.

Speiderne er kreative og kunne by på blant annet fiskeburger, fish ‘n chips, kyllinggryte og grønnsakssuppe. Alt lagt fra bunnen av på primus eller bål. Og til dessert var de ikke dårligere; friske bær med sjokoladetrekk, sjokoladebananer og sveler. Som en av dommerne sa det, han var skuffet over at bedømmingen ikke også innebar å smake, for tennene løp i vann og han ble så veldig sulten av å gå rundt å lukte på hva de laget.

Like viktig som selve maten er hvordan patruljene jobber sammen som gruppe og at de husker å tenke på hygiene midt oppi alt.

Vi gratulerer Røyskatt fra Vestre Gausdal med 1.plassen, Hertug Skule fra Lillehammer med 2.plassen og Elg fra Fåberg med 3.plassen. Og i år, som i fjor, var konkurransen hard og det var jevnt i mellom alle patruljene.

Så du kan trygt bli med en Gudbrandsdalsspeider på tur, for da får du noe godt å spise!

Og en stor takk til arrangøren, Fåberg speidergruppe, som organiserte det praktiske og et fantastisk fint vær.